Mange undervurderer naturen i nærområdet

Det fins mange flotte steder i naturen hvor du kan nyte frisk luft og friluftsliv, men for mange av oss ligger den ikke akkurat i nærheten. Dette kan være tilfellet for de som bor i byer eller industri-områder, hvor det ofte er langt mellom trærne og grønne flekker. Men visste du at stadig flere byer inneholder frisk luft, og at nesten alle større byer har grønne lunger i form av store og små parker?

Det er ofte lett å glemme at flere og flere byer bestemmer seg for å satse på å få innslag av natur i byene, og mange privatpersoner holder på med urban gardening, hvor de gjør små urbane krypinn til flotte hengende hager. Ofte kan det være lurt å kontakte lokale turforretninger eller ta buss, bane eller trikk til et av de mer avsidesliggende holdeplassene. Ofte er dette løsninger som blir oversett, fordi man tenker at det å komme seg ut i frisk luft må planlegges og forberedes, men dette er som regel ikke tilfellet. Naturen omgir oss overalt, selv i byer og på andre trafikkerte steder.

Og den helsebringende effekten, både på fysisk og mental helse, er veldokumentert. Alt du trenger for å nyte dine omgivelser er din nysgjerrighet, kanskje en bussbillett, eller billett til annen offentlig transport, og litt vann å drikke, samt kanskje litt tursnacks. Og er du av den spreke typen kan du bare droppe kollektiv transport, og heller ta en tur til fots eller på sykkel. Det fins lite som slår en deilig tur i bymarka, hvor man kan kjenne solstrålene mot ansiktet, der de faller ned på oss mellom trekronene, mens du omgis av fuglesang og duften av våt mose, lyng og granbar.

Kanskje vil du til og med kunne skimte en rev eller en hare. Har du fiskekort, kan du kanskje til og med fange en ørret, abbor eller en fryktinngytende gjedde! Dessuten er marka perfekt for de som vil trene, og underlaget er ofte perfekt for en joggetur. Du trenger ikke se langt for å finne naturgleden rundt deg, så det er bare å ta med seg termos og ta en tur ut!