Hvor mange troll har du på skogen?

Skogen har alltid blitt sett på som et mystisk og vakkert sted. Mennesker og dyr har søkt tilflukt i skogene og gjort dem til sine hjem, men mange er også redde for å gå seg bort mellom mørke trær. I tette skoger er det ikke lett å se hvor man befinner seg, og retningssans er viktig for for de som drar på jakt og for de som liker å plukke sopp, bær eller andre helbredende eller spiselige planter – noe skogen er full av.

Det fins også mange typer skog. I nord finner man ofte vintergrønne barskoger med gran og furu. I tempererte områder er det vanligere med tette løvskoger, og rundt ekvator finner vi fantastiske og frodige jungler og regnskoger, som huser noen av verdens aller vakreste og mest fascinerende skapninger, både insekter, dyr og til og med slanger.

Akkurat som i fjellet er det viktig at man har gode sko på seg når man legger ut på ferden. Det flotte med skogen er at trekronene ofte gir ganske god ly mot regn og vind, og det er ikke vanskelig å finne tørre steder. Mange av plantene og gamle kvister kan fungere som materialer til å lage gapahuk eller andre improviserte byggverk, og man kan ofte lage disse uten å måtte knekke av grener på friske trær. Skogen er ideell for å ligge i telt og perfekt for de som søker stillhet, men samtidig liker å titte på ville dyr og høre fuglesang.