En tur i fjellheimen

Mange sliter med å finne den indre roen. Heldigvis har vi en løsning på lager, og det er å ta seg en forfriskende fjelltur. Fjell fins nesten overalt, og mellom dem renner ofte vakre og pittoreske elver i grønne, skogkledde daler.

Om vinteren kan man kose seg med skiturer, både alpint og langrenn, eller snowboard for de som foretrekker det. Men det er ikke bare om vinteren det kan være hyggelig å dra til fjells. Om sommeren byr fjellheimen på så mangt, med alt fra fisking til klatring, sykling og rideturer. For den som ikke liker å planlegge så altfor mye, kan det være nok med en alminnelig gåtur, for terrenget i fjellet er variert og ofte mye mindre hardt mot føttene enn asfalt og brostein i byene. For ikke å snakke om den sunne og friske fjelluften.

Fjellvett

Men dersom du skal bestige de store høydene må du passe på, for luften i ekstreme høyder er ofte tynn og ikke særlig rik på oksygen. Slike utflukter krever forberedelser og stor varsomhet, og det er ikke akkurat hvem som helst som kan begi seg ut på slike eventyr. For de som allikevel våger seg ut i farligere terreng gjelder som alltid fjellvettreglene, og man må huske å si fra om hvor man går, ta med kart og en del andre nødvendige ting, slik at man er sikret hvis hellet skulle være ute.

Spennende fjellaktiviteter

En populær aktivitet i fjellet er fjellklatring. Selv om det har blitt vanligere og vanligere med klatrevegger i byene, både inne og utendørs, er det vanskelig å slå følelsen av å henge flere meter over bakken i en fjellvegg, mens man ser utover storslåtte landskap, samtidig som man forsøker å ikke miste taket.

En aktivitet som er stadig mer populær og ettertraktet er turer på firehjuling. Med dette fremkomstmiddelet er det mulig å nyte fjellheimens storslåtte natur komfortabelt og uten å måtte sløse med oppsparte krefter. Uansett hva som passer deg, er det en god idé å lese seg opp på de ulike tilbudene i fjellheimen.